Seitan guláš s jasmínovou rýží a pickles
4 porce/30 minut
cibule 2 ks
slunečnicový olej
uzená paprika koření 1 lžička
adžika koření 1 lžička
shoyu omáčka 1 lžička
bujón 1 lžička
kuzu 2 pol.lžíce
umeocet
sůl
seitan speciál 1 bal 200 gramů
jasmínová rýže
pickles
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou
cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme koření, shoyu omáčku a
bujón.
Restujeme asi minutu a přidáme seitan
speciál.
Opět krátce orestujeme a zalijeme
vroucí vodou.
Dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
Zahustíme kuzu škrobem, který
smícháme se studenou vodou.
Provaříme asi 5 minut a dochutíme
umeoctem, případně solí.
Jasmínovou rýži uvaříme podle
návodu ( 2:1 v osolené vodě 20 minut).
Podáváme s pickles a čerstvou cibulí
nakrájenou na kolečka.
Komentáře
Okomentovat