Pohankové karbanátky s dýňovým pyré, jasmínová rýže s pickles a listový salát



45 minut /6 porcí

pohanka lámanka 100 gramů
cibule 1 ks
adžika koření 1 lžička
slunečnicový olej
shoyu omáčka 1 lžička
sůl
dýně Hokaido 1 ks
brambory 2 ks
olivový olej
jasmínová rýže
pickles a listový salát

Pohanku zalijeme vodou 1:2 a necháme přejít varem.
Pod pokličkou necháme dojít.
Na slunečnicovém oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme adžiku, shoyu a minutku smažíme.
Přidáme pohanku a rozmixujeme do hladka.
Necháme krátce vychladnout a rukama tvarujeme karbanátky.
Na pečícím papíru pečeme 20 minut na 180.
Dýňi neloupeme, nakrájíme na kousky, osolíme a společně s bramborami vaříme do měkka.
Slijeme vodu, přidáme olivový olej a rozmixujeme do hladka.

Rýži vaříme s vodou 1:2 v osolené vodě, asi 20 minut.
Nebo jí na sucho opražíme, osolíme, zalijeme vodou a v troubě pečeme, 15 minut na 180.

Podáváme s pickles a listovou zeleninou.


Komentáře

Oblíbené příspěvky