Pohankové karbanátky s dýňovým pyré, jasmínová rýže s pickles a listový salát
45 minut /6 porcí
pohanka lámanka 100 gramů
cibule 1 ks
adžika koření 1 lžička
slunečnicový olej
shoyu omáčka 1 lžička
sůl
dýně Hokaido 1 ks
brambory 2 ks
olivový olej
jasmínová rýže
pickles a listový salát
Pohanku zalijeme vodou 1:2 a necháme
přejít varem.
Pod pokličkou necháme dojít.
Na slunečnicovém oleji orestujeme na
drobno nakrájenou cibulku, pozvolna asi 5 minut.
Přidáme adžiku, shoyu a minutku
smažíme.
Přidáme pohanku a rozmixujeme do
hladka.
Necháme krátce vychladnout a rukama
tvarujeme karbanátky.
Na pečícím papíru pečeme 20 minut
na 180.
Dýňi neloupeme, nakrájíme na
kousky, osolíme a společně s bramborami vaříme do měkka.
Slijeme vodu, přidáme olivový olej a
rozmixujeme do hladka.
Rýži vaříme s vodou 1:2 v osolené
vodě, asi 20 minut.
Nebo jí na sucho opražíme, osolíme,
zalijeme vodou a v troubě pečeme, 15 minut na 180.
Podáváme s pickles a listovou
zeleninou.
Komentáře
Okomentovat