Čočková směs s dýňovou kaší, pickles a daikon




60 minut/4 porce

tmavězelená čočka 100 gramů
cibule 1 ks
sezamový olej
adžika koření 1 pol.lžíce
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 6 stonků
česnek 2 stroužky
sůl
shoyu omáčka
dýně hokaido 1 ks
makový olej
pickles a daikon ředkev

Čočku uvaříme podle návodu, asi 25 minut na mírném plameni.
Slijeme vodu a necháme jí okapat.

Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme adžiku, shoyu a krátce zarestujeme.
Přidáme mrkev, česnek a celer nakrájené na drobné kousky.
Zalijeme vroucí vodou a dusíme do měkka.
Do hotové směsy přidáme čočku a prohřejeme.

Dýňi neloupeme, nakrájíme na kusy osolíme a pokapeme olejem.
Na pečícím papíře pečeme do měkka asi 20 minut na 180 st.
Ještě teplou dýňi uštoucháme na kaši s trochou makového oleje.

Daikon oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.

Čočku podáváme posazenou do dýňové kaše, pickles a čerstvý daikon k tomu.




Komentáře

Oblíbené příspěvky