Čočková směs s dýňovou kaší, pickles a daikon
60 minut/4 porce
tmavězelená čočka 100 gramů
cibule 1 ks
sezamový olej
adžika koření 1 pol.lžíce
mrkev 3 ks
řapíkatý celer 6 stonků
česnek 2 stroužky
sůl
shoyu omáčka
dýně hokaido 1 ks
makový olej
pickles a daikon ředkev
Čočku uvaříme podle návodu, asi 25
minut na mírném plameni.
Slijeme vodu a necháme jí okapat.
Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou
cibulku, přidáme adžiku, shoyu a krátce zarestujeme.
Přidáme mrkev, česnek a celer
nakrájené na drobné kousky.
Zalijeme vroucí vodou a dusíme do
měkka.
Do hotové směsy přidáme čočku a
prohřejeme.
Dýňi neloupeme, nakrájíme na kusy
osolíme a pokapeme olejem.
Na pečícím papíře pečeme do měkka
asi 20 minut na 180 st.
Ještě teplou dýňi uštoucháme na
kaši s trochou makového oleje.
Daikon oškrábeme a nakrájíme na
tenké plátky.
Čočku podáváme posazenou do dýňové
kaše, pickles a čerstvý daikon k tomu.
Komentáře
Okomentovat