Rýžový karbanátek s hrachovou kaší



8 ks/4 porce/1 hod

černá rýže 100 gramů
cibule 1 ks
slunečnicový olej
adžika koření 1 lžíce
mrkev 2 ks
kukuřičná strouhanka 5 lžic
lněné semínko 5 lžic
shoyu omáčka
sůl

žlutý hrách půlený 200 gramů
brambory 2 ks
würzl bujón 1 lžíce
hřebíček koření 5 ks
cibule 1 ks

Rýži uvaříme podle návodu v poměru 1:2 s vodou, asi 30 minut.
Osolíme v bodě varu.

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, asi 5 minut.
Přidáme koření a 1 minutu smažíme.
Mrkev nastrouháme na hrubo a přidáme k cibuli a koření, osolíme a dusíme do měkka, 10 minut.
Umixujeme lněné semínko, společně s kukuřičnou strouhankou a uvařenou rýží, smícháme se směsí.
Dochutíme shoyu omáčkou a umixujeme.
Mokrou rukou tvarujeme karbanátky a na pečícím papíře, pečeme 20 minut/180.

Hrášek, oloupané brambory, nakrájené na kousky, bujón a cibuli na drobno, zalijeme dvounásobným množstvím vody.
Pozvolna přivedeme k varu, osolíme a přidáme hřebíček v textilním sáčku.
Vaříme zhruba 20 minut, hřebíček vyjmeme a kaši rozmixujeme do hladka.

Podáváme se zeleninovým salátem a pickles.






Komentáře

Oblíbené příspěvky