Rajčatovo-dýňová omáčka s tempehem a rýžovými kolínky
30 minut/2 porce
cibule 1 ks
slunečnicový olej
uzená paprika 1 lžíce
shoyu 1 lžíce
rajčata 4 ks
dýňě hokaido hrst
sůl
tempeh půl balení
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou
cibulku, na mírném plameni asi 5 minut.
Přidáme papriku a shoyu omáčku a
minutu smažíme.
Přidáme na kusy pokrájená rajčata
a dýňi i se slupkou a opět pár minut smažíme.
Osolíme a zalijeme horkou vodou.
Vaříme 20 minut do měkka a vše
umixujeme do hladké omáčky.
Tempeh nakrájíme na drobné kostičky
a na suché pánvi opražíme.
Přidáme do omáčky.
Kolínka uvaříme podle návodu,
solíme v bodě varu, slijeme a prolijeme olejem.
Podáváme s pickles, celerovým
salátem (recept v kategorii ostatní) a rozdrceným dýňovým
semínkem.
Komentáře
Okomentovat