Hráškové rizoto s hlívou ústřičnou a pestem



1 hod/4 porce

naturální rýže 1 hrnek
sůl
mražený hrášek 2 hrnky, jeden na pesto
cibule 1 ks
sezamový olej
hlíva ústřičná 1 hrnek
drcený kmín 1 lžíce
olivový olej 4 lžíce
slunečnicové semínko 4 lžíce
česnek 2 stroužky
shoyu omáčka
umeocet

Naturální rýži, uvaříme podle návodu, většinou v poměru rýže1:2 s vodou, přivedeme k varu, osolíme a na mírném plameni, vaříme 45 minut.
Na oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibulku asi 5 minut, přidáme kmín a na drobno nakrájenou hlívu.
Zalijeme vodou , kapkou shoyu a dusíme do měkka, asi 15 min.
V mixéru umixujeme hrášek, slunečnicové semínko a česnek, přidáme olivový olej a umeocet, na dochucení.
Smícháme rýži, hrášek, hlívu a pesto, na talíři zdobíme čerstvou zeleninou a pickles.




Komentáře

Oblíbené příspěvky