Segedín se sójovým masem a polentou



45 minut/4 porce

cibule 2 ks
sezamový olej
červená paprika koření 2 lžíce
drcený kmín 1 lžíce
bílé zelí 100 gramů
kysané zelí 100 gramů
kukuřičný škrob podle potřeby k zahuštění
sůl
umeocet
rýžový slad

sójové kousky 1 baleni
würzl bujón 2 lžíce
shoyu omáčka 2 lžíce
slunečnicový olej

polenta 100 gramů
sezamový olej 1 lžíce
würzl bujón 1 lžíce

Na oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme koření a obě zelí, na jemno pokrájené.
Chvilku smažíme, podlijeme vroucí vodou, osolíme a dusíme do měkka asi 30 minut.
Kukuřičný škrob smícháme se studenou vodou, promícháme a zahustíme omáčku.
Dochutíme shoyu omáčkou, umeoctem nebo rýžovým sladem.

Sójové kousky posypeme bujónem a zakápnem shoyu omáčkou.
Zalijeme vroucí vodou a necháme pod pokličkou stát 30 minut.
Scedíme a osmažíme na oleji asi 5 minut.

Do horké vody postupně přisypáváme polentu smíchanou s bujónem, v poměru 1:2,5 vody.
Za stálého míchání, pozvolna přivedeme k varu, přiklopíme a necháme 5 minut vyprskat pod pokličkou.
Přidáme olej a tyčovým mixérem ušleháme do hladka.
Olejem vymažeme formu, polentu do ní vlijeme a uhladíme.
Necháme vychladit, nakrájíme a podáváme, nebo můžeme osmažit na oleji z obou stran 3 minuty.

Sójové kousky přidáme do omáčky a podáváme s polentou.






Komentáře

Oblíbené příspěvky