Jahelná velikonoční nádivka s tofu a divokou zeleninou
8 porcí/1 hodina
jáhly 200 gramů
cibule 1 ks
slunečnicový olej
würzl bujón 1 lžíce
shoyu omáčka 1 lžíce
kari koření 1 lžíce
mrkev 2 ks
brokolice 150 gramů
uzené tofu 1 ks
sůl
umeocet
medvědí česnek hrst
pórek hrst
bazalka hrst
Jáhly uvaříme podle návodu, 30
minut v trojnásobném množství vody, solíme v bodě varu.
Vaříme na co nejmírnějším
plameni, přiklopené pokličkou a nemícháme.
Na oleji orestujeme cibulku, asi 5
minut, přidáme bojón, shoyu a kari koření.
Přidáme mrkev, brokolici, uzené tofu
nakrájené na menší kousky a restujeme asi 10 minut.
Medvědí česnek, pórek a bazalku
nakrájíme na jemno, smícháme se směsí a uvařenými jáhlami.
Dochutíme umeoctem a shoyu omáčkou.
Vymažeme zapékací formu olejem, směs
do ní napěchujeme a zaprášíme kukuřičnou strouhankou.
Pečeme v troubě 20 minut/180.
Před podáváním necháme lehce
vychladnout, aby se nádivka dobře krájela.
Podáváme s pickles, pestem nebo
zeleninovým salátem.
Komentáře
Okomentovat