Čočková Minestrone polévka se sojádou, pestem a sušenou cibulí
4 porce/40 minut
cibule 1 ks
sezamový olej
kari koření 1 lžíce
zelená čočka 50 gramů
řapíkatý celer 1 stonek
mrkev 1 ks
dýně hokaido kus
rajčata 3 ks
sůl
umeocet
sojáda, pesto a cibule na posyp
Čočku uvaříme podle návodu, 20 minut v trojnásobném množství vody.
Na oleji orestujeme na drobno nakrájenou cibulku, asi 5 minut na mírném plameni, přidáme koření a 1 minutu pokračujeme v restování.
Přidáme celer, mrkev, dýňi a rajčata, pokrájená na kousky.
Krátce orestujeme, osolíme, zalijeme vroucí vodou a vaříme 15 minut.
Přidáme uvařenou čočku a dochutíme umeoctem.
Tyčovým mixérem polévku parkrát mixneme.
Na talíři zdobíme lžící sojády, pestem a cibulkou.
Komentáře
Okomentovat