Polévka z pečené zeleniny s gomasiem a sušenou cibulí
6 porcí /1 hod
sezamový olej
červená cibule
würzl bujón 1 lžička
máslová dýně
mrkev
petržel
uzené tofu
česnek 2 stroužky
umeocet
sůl
mandlová smetana
kurkuma koření 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
gomasio
sušená cibule
Dýni oloupeme a společně s mrkví a
petrželí nakrájíme na větší kusy.
Dáme na plech, vyložený pečícím
papírem.
Bohatě pokapeme olejem, osolíme a
pečeme v troubě 30 minut na 180.
Cibuli nakrájíme a restujeme na
oleji, pozvolna asi 10 minut.
Přidáme koriandr, kurkumu a bujón.
Krátce restujeme, přidáme na kousky
nakrájené tofu a na plátky nakrájený česnek.
Opět restujeme a přidáme pečenou
zeleninu.
Zalijeme vroucí vodou a vaříme asi
20 minut.
Umixujeme, zjemníme smetanou a
dochutíme umeoctem.
Na talíři sypeme cibulí a gomasiem.
Komentáře
Okomentovat