Polévka z pečené zeleniny s gomasiem a sušenou cibulí




6 porcí /1 hod

sezamový olej
červená cibule
würzl bujón 1 lžička
máslová dýně
mrkev
petržel
uzené tofu
česnek 2 stroužky
umeocet
sůl
mandlová smetana
kurkuma koření 1 lžička
mletý koriandr 1 lžička
gomasio
sušená cibule

Dýni oloupeme a společně s mrkví a petrželí nakrájíme na větší kusy.
Dáme na plech, vyložený pečícím papírem.
Bohatě pokapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě 30 minut na 180.

Cibuli nakrájíme a restujeme na oleji, pozvolna asi 10 minut.
Přidáme koriandr, kurkumu a bujón.
Krátce restujeme, přidáme na kousky nakrájené tofu a na plátky nakrájený česnek.
Opět restujeme a přidáme pečenou zeleninu.

Zalijeme vroucí vodou a vaříme asi 20 minut.
Umixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme umeoctem.
Na talíři sypeme cibulí a gomasiem.






Komentáře

Oblíbené příspěvky