Zeleninový krém z pečeného květáku
4 porce/45 minut
květák 100 gramů
sůl
olivový olej
cibule 1 ks
adžika koření 1 lžička
shoyu omáčka 1 lžička
slunečnicový olej
mrkev 1 ks
batát 1 ks
pórek
konopné semínko
Květák nakrájíme na plátky,
vyložíme na pečící papír, osolíme a zakápneme olivovým
olejem.
Pečeme v troubě 15 minut na 180.
Na oleji pozvolna orestujeme na drobno
nakrájenou cibulku asi 5 minut.
Přidáme koření a shoyu omáčku.
Mrkev a batát nakrájíme na drobné
kousky a přidáme ke koření.
Minutku restujeme a pak zalijeme vroucí
vodou.
Vaříme do měkka asi 15 minut.
Přidáme upečený květák a vše
umixujeme do hladka.
Na talíři zdobíme čerstvým pórkem
a konopným semínkem.
Komentáře
Okomentovat