Pečená dýňová polévka se sojádou a mořskou řasou Dulse
4 porce/45 minut
dýně hokaido 300 gramů
olivový olej
sůl
cibule 1 ks
kurkuma 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
slunečnicový olej
shoyu omáčka
umeocet
jablečný koncentrát
sojáda
vločky Dulse
Dýňi i se šlupkou nakrájíme na
tenké plátky, poklademe na pečící papír, osolíme a zakápneme
olivovým olejem.
Pečeme v troubě 20 minut na 180.
Na slunečnicovém oleji pozvolna
orestujeme na drobno nakrájenou cibuli asi 5 minut.
Přidáme kurkumu, bujón a zakápneme
shoyu omáčkou.
Krátce orestujeme asi 1 minutu a
přidáme upečenou dýňi.
Zalijeme vroucí vodou.
Vaříme 15 minut a rozmixujeme do
hladka.
Dochutíme jablečným koncentrátem a
umeoctem.
Na talíři zdobíme sojádou a
vločkami dulse.
Komentáře
Okomentovat