Pečená dýňová polévka se sojádou a mořskou řasou Dulse



4 porce/45 minut

dýně hokaido 300 gramů
olivový olej
sůl
cibule 1 ks
kurkuma 1 lžička
würzl bujón 1 lžička
slunečnicový olej
shoyu omáčka
umeocet
jablečný koncentrát
sojáda
vločky Dulse
Dýňi i se šlupkou nakrájíme na tenké plátky, poklademe na pečící papír, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
Pečeme v troubě 20 minut na 180.
Na slunečnicovém oleji pozvolna orestujeme na drobno nakrájenou cibuli asi 5 minut.
Přidáme kurkumu, bujón a zakápneme shoyu omáčkou.
Krátce orestujeme asi 1 minutu a přidáme upečenou dýňi.
Zalijeme vroucí vodou.
Vaříme 15 minut a rozmixujeme do hladka.
Dochutíme jablečným koncentrátem a umeoctem.
Na talíři zdobíme sojádou a vločkami dulse.



Komentáře

Oblíbené příspěvky