Mrkvové soté s tofu a kuskusem
4 porce/30 minut
mrkev 7 ks
cibule 1 ks
slunečnicový olej
kurkuma koření 1 lžička
shoyu omáčka
sůl
uzené tofu 1 ks
kuskus
würzl bujón 1 lžička
makový olej
čerstvé bylinky, lichořěřišnice a
petrželka
Na oleji orestujeme na drobno
nakrájenou cibulku asi 5 minut na mírném plameni.
Přidáme kurkumu a minutku pokračujeme
v restování.
Na kolečka nakrájíme mrkev a tofu na
nudličky.
Přidáme ke koření, osolíme a opět
restujeme, podléváme vroucí vodou a dusíme do měkka asi 15
minut.
Dochutíme shoyu omáčkou.
Kuskus smícháme s bujónem a zalijeme
vroucí vodou 1:2, přiklopíme poklicí a necháme 15 minut
nabobtnat.
Promícháme s makovým olejem podle
potřeby.
Zdobíme čerstvou bylinkou.
Komentáře
Okomentovat