Knedlíčková polévka
4 porce/30 minut - bez lepku
slunečnicový olej
cibule 2 ks
mrkev 2 ks
celer 1 ks
petržel 1 ks
wurzl pol. lžíce
česnek 2 stroužky
naturální tofu 1 ks
pohanková krupice 1 hrnek
rostlinné mléko, rýžové
sůl
pepř
umeocet
shoyu omáčka
Osmažíme cibulku, jemně pokrájenou, asi 10 minut, přidáme mrkev a petržel na kolečka nakrájenou a celer na kostičky.
Osmažíme, přidáme wurzl a zalijeme vroucí vodou, vaříme do měkka, asi 10 minut.
Na závěr přidáme prolisovaný česnek, pepř a dochutíme umeoctem.
Tofu najemno nastrouháme, osolíme, přidáme krupici a rostlinné mléko, podle potřeby.
Vypracujeme tužší těsto a ve vroucí osolené vodě, vaříme asi 7 minut, než knedlíčky vyplavou na povrch.
Scedíme, necháme okapat a zprudka osmažíme na pánvi se shoyu omáčkou a podáváme.
Doporučuji podávat jako součást svátečního menu spolu se svíčkovou omáčkou.
Komentáře
Okomentovat