Gomasio - dochucovadlo



















Gomasio je tzv.zdravé dochucovadlo, slánka.

Já ho používám skoro na všechno a jen se špetkou soli, posyp polévky, do salátu, na ozdobu talíře, nebo na jakoukoliv přílohu.

Je to zdroj minerálních látek, vhodné na překyselení organismu a k posílení imunuty.

Sezamové semínko, lněné semínko, slunečnicové semínko a jakékoliv jiné semínko, opražíme na suché pánvi.

Gomasio může být více druhové, nebo jen z jednoho druhu semen.

Pražíme pozvolna asi 7 minut, vyjmeme a na pánvi opražíme kvalitní mořskou sůl.

Smícháme dohromady ve specialním hmoždíři Suribachi a utřeme do jemného prášku, nebo umixujeme mixérem.

Poměr semen a soli se uvádí 20:1, ale je na vás, jakou slanost zvolíte.

Skladujeme v chladu.


Komentáře

Oblíbené příspěvky